Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά



Το πρωί, καθώς πήγαινα για τη σχολή, άκουσα στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι του Ρασούλη που είχα καιρό να ακούσω.

"Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
Και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά"

Δυο συγκλονιστικοί στίχοι, από το "Αχ Ελλάδα". Μεγάλο καημό εκφράζει αυτό το "Αχ".

Σήμερα το μάθημα ήταν διαφορετικό. Δεν πήγαμε στην κλινική το πρωί, αλλά ανεβήκαμε κατευθείαν στον πέμπτο. Εκεί ήρθε η κ. Γιαμαρέλου, η καθηγήτρια της Παθολογίας στο Αττικό, και μας έκανε μάθημα για τις λοιμώξεις. Έκανε ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο μάθημα. Η πρωτοτυπία έγκειτο στο ότι ήταν interactive. Μας δόθηκαν ειδικές συσκευές, και κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνονταν ερωτήσεις τις οποίες απαντούσαμε ηλεκτρονικά. Άμεσα, βλέπαμε τα αποτελέσματα μέσω του κομπιούτερ και του προβολέα.

Από όσο ξέρω, τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κρίμα που δεν τις εισάγουμε και εδώ στην καθημερινή πράξη. Και το ενδιαφέρον αυξάνουν και αποτελεσματικές φαίνονται.

Αύριο θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα. To be continued λοιπόν...

Αμέσως μετά πήγαμε στη σχολή για να γραφτούμε για το έκτο έτος. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Έβαλαν πεντακόσια παιδιά να εγγραφούν σε μια μέρα. Λίγοι υπάλληλοι στην εξυπηρέτηση των φοιτητών. Ο ένας πάνω στον άλλο και να μην προχωράει καθόλου η ουρά... Ένα αίσχος. Πάνω από μία ώρα περάσαμε κάτω από αυτές τις απαράδεκτες και μειωτικές για την αξιοπρέπειά μας συνθήκες, μέχρι η γραμματέας να πάρει το χαρτί που σημειώσαμε τα μαθήματα επιλογής που θέλουμε για φέτος, να μας βγάλει ένα αντίγραφο από το computer με αυτά που δηλώσαμε και να βάλει δύο σφραγίδες στην φοιτητική μας ταυτότητα.

Λες και δεν μπορούσαν αυτά να γίνουν ηλεκτρονικά. Ή με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Δε φταίει το σύστημα. Φταίει η μικρότητα των ανθρώπων. Εσωτερικό τους θέμα είναι το πώς θα γραφτούμε. Εξαιτίας των ανθρώπων της η Ελλάδα μας έχει τα χάλια που έχει.

"Η πιο γλυκιά πατρίδα, είναι η καρδιά".

[Αφιερωμένο στη Βάσω που δεν ξέρει τι είναι τα blogs. Όχι στη Βάσω που μου έκανε την Mantoux. Πρόκειται για συνωνυμία!]

Δεν υπάρχουν σχόλια: