Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Αν είναι ποτέ δυνατόν!


Σήμερα δεν είδαμε τοκετούς, αλλά ήμασταν στο τμήμα των υπερήχων. Βλέπαμε τα μωράκια πολύ πριν γεννηθούν, όταν βρίσκονταν ξέγνοιαστα στην κοιλιά της μητέρας τους!

Ανάμεσα στις γυναίκες που είδαμε, ήταν και μια κυρία που την είχαν δει σε κάποιο άλλο νοσοκομείο πρώτα, όχι γυναικολόγοι, αλλά ακτινολόγοι, και της είχαν κάνει το πρώτο υπερηχογράφημα του μωρού. Δεν φτάνει που δεν της είχαν δώσει γραπτά αυτά που είχαν δει στον υπέρηχο, αλλά της έδωσαν μόνο φωτογραφίες - στιγμιότυπα από αυτά που είδαν, αλλά αποδείχτηκε ότι είχαν κάνει και λάθος στο φύλο του παιδιού!

Της είχαν πει πως θα γεννήσει κοριτσάκι, και αυτή κυοφορούσε αγόρι! Φαντάζεστε την έκπληξη του ζευγαριού όταν έμαθαν τα νέα! Βέβαια, και πάλι χαρούμενοι ήταν, αλλά δεν είναι και λίγο να φωνάζεις το μωρό "κοριτσάκι μου" και να είναι ολόκληρος άντρας!

Αυτό σήμερα θα μου μείνει αξέχαστο. Όπως αξέχαστο θα μου μείνει και το πρώτο μωράκι που είδα με υπέρηχο! Ήταν μια χαρά, δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά... Όταν τέλειωσε η εξέταση του μωρού και πήγε ο γιατρός να εξετάσει τον τράχηλο, διαπίστωσε πως ο τράχηλος είχε ανοίξει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η γυναίκα να γεννήσει νωρίτερα, πριν προλάβει το παιδί να αναπτυχθεί τόσο ώστε να μπορεί να γίνει κανονικά τοκετός.

Η γυναίκα θα έπρεπε να πάει αμέσως στον γυναικολόγο της, ο οποίος και θα της πρότεινε τι να κάνει. Είτε θα έκαναν περίδεση στον τράχηλο, μια διαδικασία που δεν είναι και άμοιρη επιπλοκών, είτε θα έπρεπε να μένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι με τη λεκάνη προς τα πάνω, ώσπου να περάσει ο καιρός και να μπορεί να γίνει τοκετός ή καισαρική τομή και να βγει το μωράκι ζωντανό και υγιές.

Μακάρι να τους πάνε όλα καλά!!!

(στη φωτογραφία βλέπετε ένα αγοράκι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: