Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη



Είπα σήμερα να πάω πιο γρήγορα στον Άγιο Αντώνιο, και αντί για το μετρό μέχρι Σύνταγμα και από εκεί Άγιο Αντώνιο να πάρω τον προαστιακό, που είναι και γρήγορος, μέχρι Σταθμό Λαρίσης και από εκεί σε λίγες στάσεις Άγιο Αντώνιο.

Τι το ήθελα και γω... Βλακεία μου που δεν το είχα ψάξει καλύτερα. Ήξερα ότι κάπως συνδέεται ο προαστιακός με την κόκκινη γραμμή του μετρό, αλλά δεν ήξερα πώς.

Έτσι, αντί για σταθμό Λαρίσης βρέθηκα... Ασπρόπυργο! Έλεος!

Βγαίνω στον σταθμό και βλέπω ερημιά. Ούτε κτήρια κοντά ούτε τίποτα. Και στο βάθος... θάλασσα!

Και με υποψίασε ότι μετά το Ηράκλειο προχώραγε το τρένο στην ύπαιθρο. Βγήκαμε Άνω Λιόσια, και λέω, ε, θα κάνει κάποια στροφή, δεν μπορεί. Εν τω μεταξύ το τρένο γεμάτο κόσμο. Λέω, μα είναι δυνατόν όλος αυτός ο κόσμος να πηγαίνει... Κιάτο; Ε, να που ήταν!

Άντε να περιμένω 20 λεπτά να έρθει το επόμενο δρομολόγιο για να γυρίσω πίσω. Και άντε μετά από Νεραντζιώτισσα να πηγαίνω Αττική. Και με την απεργία των ταξί, να πρέπει να περιμένω 20 λεπτά το λεωφορείο (το 895 που λέγαμε...). 3 ώρες έκανα τη διαδρομή. Ούτε στην Πάτρα να πήγαινα!

1 σχόλιο:

acaliptos είπε...

Η σύνδεση Νεραντζιώτισσα -Λαρίσης έχει κοπεί μέχρι 1η Ιουνίου,αν ήσουνα τυχερός κάθε 2 ώρες περίπου απο Ανω Λιόσια η' Ασπρόπυργο που βρεθηκες πάει Λαρίσης.
Στον προαστιακό τα έργα είναι μόνιμα όπως και η ταλαιπωρία..