Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Η μεγάλη προσφορά του Ευαγγελάτου στη χώρα



Με την εκπομπή του, τις Αποδείξεις, ο Νίκος Ευαγγελάτος κατάφερε να αναδείξει κάτι που δεν ήταν και τόσο αυτονόητο, ότι αυτή η χώρα βρίσκεται σε τόσο βαθύ τέλμα, ότι ειδικά οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να πάρουν τα χρήματα του κόσμου και δε διστάζουν σε τίποτα, κοροϊδεύουν, αλλοιώνουν τα προϊόντα τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία του κόσμου και των παιδιών του.

Εδώ και μερικά χρόνια απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στην οθόνη μας. Άνθρωποι που έχουν σχέση με την αγορά τροφίμων πουλάνε επιβλαβή πράγματα με σκοπό το κέρδος. Άλλοι που προσφέρουν διάφορες άλλες υπηρεσίες, κοστολογούν υπερβολικά τη δουλειά τους κοροϊδεύοντας τον πελάτη. Και το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι μετά από τόσες αποκαλύψεις, αντί να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή και να γίνει επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας μας η αλλαγή, δεν κινείται μύγα!

Πού τον θυμήθηκα τώρα τον Ευαγγελάτο, θα μου πείτε... Ε, τις εκπομπές του μου έφερε στον νου το σκάνδαλο με τα ηλιέλαια... Απίστευτη η αισχροκέρδεια των επιχειρηματιών και απίστευτη η ανικανότητα του κράτους. Λέγανε τώρα οι ειδήσεις πως η κυβέρνηση απαξίωνε τελείως τον ΕΦΕΤ τόσο καιρό και τώρα ξαφνικά βρεθήκαμε προ του σκανδάλου... Μα έτσι δεν έκαναν με όλες τις υπηρεσίες; Πραγματικά νόμιζαν ότι όλα τα προβλήματα τα είχε λύσει το ΠΑΣΟΚ και δε χρειαζόταν τώρα να γίνει τίποτε. Την αντιτρομοκρατική δεν την διέλυσαν νομίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τελείωσε την τρομοκρατία; Την πυροσβεστική δεν την υποβάθμισαν τόσο πολύ που κάηκε η μισή Ελλάδα; Τι έμεινε όρθιο;

Άμα νομίζεις πως δεν έχεις προβλήματα να επιλύσεις, πως όλα έχουν λυθεί από τους προηγούμενους και εσύ απλά μπορείς να βάλεις τον αυτόματο, τότε διορίζεις στις διάφορες υπηρεσίες για υπεύθυνους δικούς σου ανθρώπους που δεν έχουν προσόντα, για να βγάζουν παραπάνω λεφτά και να έχουν τη θέση, και από αποτελεσματικότητα μηδέν.

Ας φάμε τώρα λοιπόν τα ορυκτέλαια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: