Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Viva (?) Comandante Fidel Castro


Διάβαζα ένα κειμενάκι του Αλέξη Τσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο... Έλεγε πολύ καλά λόγια και στα θετικά της διακυβέρνησής του αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κούβας. Μου θύμισε ένα περιστατικό, που κάποιος, νομίζω ξένος δημοσιογράφος είπε στον Κάστρο πως στην Κούβα έχουν πάρα πολλές ιερόδουλες, πως η πορνεία ανθεί. Ναι, του απάντησε ο Κάστρο, αλλά οι δικές μας έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο.

Τι να το κάνεις ρε φίλε το Πανεπιστήμιο άμα δεν έχεις να φας; Και αναγκάζεσαι να ξευτιλίζεσαι στον κάθε τουρίστα που έρχεται στο νησί για να περάσει καλά; Θυμάμαι έναν δημοσιογράφο να περιγράφει το ταξίδι του στην Κούβα. Είχε πάει για να γράψει εντυπώσεις στην εφημερίδα του. Σε κάποιο σημείο, ήταν απόγευμα προς βραδάκι, τον γλυκοκοίταζε μία κοπέλα. Πάει και αυτός να της μιλήσει, νομίζοντας πως την είχε ρίξει με τη... μεσογειακή ομορφιά του, και αυτή γονάτισε και πλησίασε το παντελόνι του.

Μεγάλο πρόβλημα η οικονομική υπανάπτυξη στην οποία οδήγησε ο Κάστρο την Κούβα. Καταστροφή τεράστια. Για να μην αναφερθώ στην ανελευθερία που επικρατεί. Ναι, Αλέξη, όλα είναι καλά αν δε σε πειράζει να είσαι πάμφτωχος και να μην επιτρέπεται να διαφωνείς. Πόσο πίσω είσαι, να θεωρείς τον Κάστρο πετυχημένο, καημένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: