Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Καλά ξεμπερδέματα!

Αύριο είναι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Τα αίματα έχουν ανάψει και με αφορμή αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου αποκάλυψε πως είχε γίνει μια συμφωνία πριν από τον πρώτο γύρο.
Εμείς υποστηρίζαμε την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Αν ο κ. Κασουλίδης έμενε εκτός, τα πρωτοκλασάτα και επώνυμα στελέχη του ΔΗΣΥ θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο, μαζί με την Εκκλησία, την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου. Έπρεπε να συμφωνήσουμε αμοιβαίως ότι, αν παρ' ελπίδαν δεν περάσει στο δεύτερο γύρο ο κ. Παπαδόπουλος, όπως και έγινε, το ΔΗΚΟ πρέπει να υποστηρίξει Κασουλίδη. Αφού ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αποκλείστηκε από το β' γύρο των προεδρικών εκλογών, η Εκκλησία έπρεπε να έλθει σε επαφή με το ΔΗΚΟ, όπως και ήλθε. Δυστυχώς, επενέβησαν κάποιες δυνάμεις, και ενώ ήταν έτοιμο το ΔΗΚΟ να στηρίξει Κασουλίδη, την τελευταία στιγμή το ΔΗΚΟ αποφάσισε, με δημοκρατικό τρόπο βέβαια, να συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ.

"Έπρεπε" και "εμείς". Ποιοι εσείς και γιατί έπρεπε;

Ευτυχώς εμείς, στην Ελλάδα, ξεμπερδέψαμε με τα δικά μας προβλήματα. Η ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου τα έλυσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι!
Μας διαβεβαίωσε και γραπτώς ότι η λύση του Κυπριακού θα αναζητηθεί σε πλαίσια δημοκρατικά, ευρωπαϊκά, ώστε να διασφαλίζεται η επιβίωση του λαού μας.

Φαντάσου έναν υποψήφιο Πρόεδρο να διαβεβαιώνει γραπτώς τον Αρχιεπίσκοπο για οτιδήποτε!

Εν τω μεταξύ μνήμες Ψυχρού Πολέμου ξαναζωντανεύουν στο νησί. Έρχονται οι κομμουνιστές, όχι δεν έρχονται, εμείς είμαστε ευρωπαϊστές οι άλλοι δεν είναι, και εμείς είμαστε... Μέχρι και sms στέλνονται στους πολίτες με διάφορες κατηγορίες για τον αντίπαλο υποψήφιο...

Λες και η Αριστερά δεν εκπροσωπείται στην Ευρώπη. Ή λες και ο Χριστόφιας, αν κερδίσει τις εκλογές δε θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ή του ελληνικού ΠαΣοΚ. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην δαιμονοποιούμε το ΑΚΕΛ!



Και ενώ αυτά συνέβαιναν, έγινε και το debate χθες. Πολύ θερμό λένε ήταν. Στο τέλος έδωσαν και τα χέρια. "Αλληλοσυγχωρηθήκαμε" και "ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον καλή τύχη" είπε ο Χριστόφιας. "Θεώρησα ότι έπρεπε να τον πλησιάσω και να του δώσω το χέρι" είπε ο Κασουλίδης. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά από τη δήλωσή του τον βρίσκω large τον Χριστόφια!

Και για να κλείσουμε πιο ανάλαφρα... Υπέρ του οποίου τραγούδησε ο Β. Παπακωνσταντίνου. Ενώ υπέρ του Κασουλίδη τραγούδησε ο Δ. Σαββόπουλος! Ο Κασουλίδης, by the way, είναι γιατρός, ενώ ο Χριστόφιας σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας και στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης (doing!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: