Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο


Όταν συζητούσαμε στη δημόσια ζωή το σχέδιο Ανάν, μου έκανε εντύπωση ένας Κύπριος πολιτικός, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Νίκος Αναστασιάδης. Δεν ξέρω για τα πολιτικά πράγματα στην Κύπρο, αλλά ο άνθρωπος αυτός ξεχώριζε για τη σκέψη και τον λόγο του. Σε μια περίοδο ανορθολογισμού είχε την τόλμη να χρησιμοποιήσει λογικά επιχειρήματα, σε μια περίοδο συναισθηματισμών είχε τη δύναμη να μην παρασυρθεί στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού αλλά να υπηρετήσει τη χώρα του όπως καλύτερα μπορούσε.

Σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, το κόμμα του στηρίζει για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιωάννη Κασουλίδη. Ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και έχει κάνει πολλά για τη χώρα του. Άλλο αν το "εγώ παρέλαβα κράτος δε θα παραδώσω κοινότητα" του κ. Παπαδόπουλου κατάφερε να επηρεάσει τους πολίτες και να τους οδηγήσει να ψηφίσουν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν με αποτέλεσμα το Κυπριακό να παραμείνει άλυτο και η Τουρκοκρατούμενη Κύπρος να ενισχυθεί διεθνώς σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μακάρι να δοθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και οριστική λύση στο Κυπριακό. Και να μην επικρατήσει ο λαϊκισμός που οδηγεί στην απομόνωση και το τέλμα. Όλοι χρειαζόμαστε το θάρρος να δούμε την πραγματικότητα όπως έχει, και με ευαισθησία και λεπτότητα να πορευτούμε προς το μέλλον.

(Στην φωτογραφία, πάνω ο Ν. Αναστασιάδης και κάτω ο Ι. Κασουλίδης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Κασουλίδη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λεμεσό, με τις βασικές αρχές του οράματός του για την Κύπρο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: