Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

οικονομικά συμφέροντα και ενημέρωση

Η πολιτική επανέρχεται στο προσκήνιο, και τις ώρες αυτές μου είναι δύσκολο να μη μιλήσω για αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

Ξεκινάω από την καταγγελία του Μίμη Ανδρουλάκη ότι οι μεγάλες εφημερίδες έχουν λίστες συγκεκριμένων στελεχών από τα κόμματα τους οποίους υποστηρίζουν και μαύρες λίστες με πολιτικούς από τους οποίους δεν παίρνουν ούτε συνέντευξη. Την καταγγελία αυτή την έχει κάνει πολλές φορές από την εκπομπή "Τι τρέχει" στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και μπορείτε να την ακούσετε και στο iTunes στον Επισκέπτη της Παρασκευής.

Συνεχίζω με την καταγγελία του Στέφανου Τζουμάκα, σήμερα το βράδυ στη ΝΕΤ, ότι ο δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL Κώστας Αρβανίτης απολύθηκε την επόμενη μέρα που πήρε συνέντευξη από τον κ. Τζουμάκα. Στέλεχος του καναλιού τού είπε πως "εμείς τον Τζουμάκα θα τον τελειώσουμε".

Τελειώνω με την κατάθεση τροπολογίας στη βουλή από τον Στέφανο Μάνο για να καταργηθεί ρύθμιση που επιτρέπει στους καναλάρχες και τους εκδότες να πραγματοποιούν δαπάνες χωρίς δικαιολογητικά σε ποσοστό 2% του τζίρου τους. Υπάρχει δηλαδή διάταξη που νομιμοποιεί το μαύρο πολιτικό χρήμα, και τη δωροδοκία, αλλά και τους ανεξέλεγκτους μισθούς των τηλεοπτικών αστέρων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Καταλήγω με μία επισήμανση. Ειδικά κοντά στις εκλογές, είχαμε αλλεπάλληλες κρατικές διαφημίσεις σε έντυπα και κανάλια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ποιος ωφελείται από τη διατήρηση του status quo? Ποιος δε θέλει να γίνουν οι βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος; Πώς οικονομικά συμφέροντα επηρεάζουν την ποιότητα της ενημέρωσης που δεχόμαστε από τα κανάλια και τις εφημερίδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: