Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Beyond numbers...

Πέρα από το πόσοι γιατροί ασχολούνται με έναν ασθενή, είναι πολύ σημαντικό να ασκούν οι γιατροί αυτοί σωστά την ιατρική. Και το πώς ασκείται η ιατρική, εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες. Καταρχάς, από την κατάρτιση του γιατρού. Έπειτα από τον χρόνο που έχει διαθέσιμο για έναν ασθενή. Και βέβαια από τη διάθεσή του· ένα σωρό καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση ενός γιατρού. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Το πώς αντιδρούμε υπό το βάρος αυτών των προβλημάτων εξαρτάται από τον χαρακτήρα μας αλλά και από το πόσο συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματά μας επηρεάζουν την ιατρική που ασκούμε αλλά και τη σχέση μας με τους γύρω μας. Υπάρχουν άνθρωποι που διατηρούν την ευγένεια και το χαμόγελό τους ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι κουρασμένοι, ή έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους. Άλλοι μπορεί να χάνουν την ψυχραιμία τους εύκολα και να γίνονται αγενείς.

Διάθεση, κατάρτιση η οποία δε σταματάει ποτέ, μεράκι και ενδιαφέρον για τη δουλειά σου, ανθρώπινο ενδιαφέρον για τον άρρωστο, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όλα έχουν θέση στην ψυχή και το μυαλό κάποιου που θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: