Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Όποιος ελέγχει τα Μέσα ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις...

Αυτό τουλάχιστον νόμισαν μερικοί. Και άρχισαν να μιλάνε για την ακρίβεια σε καθημερινή βάση λίγους μήνες πριν πέσει η κυβέρνηση Σημίτη. Αλλά ως εκ θαύματος σταμάτησαν μόλις βγήκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Και ας εκτινάχθηκαν οι τιμές στα ύψη επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Με ρυθμούς που ποτέ δεν είχαν αυξηθεί επί κυβερνήσεως Σημίτη.

Ή, για να θυμηθώ τη μέρα που έβγαινε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ. Που τα Μέσα ασχολούνταν με τον αν θα "επιστρέψει" ο Λαλιώτης ή όχι.

Μάθατε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ για τις εκλογές που μας πέρασαν; Γιατί όχι; Δεν είναι σημαντική είδηση τι προτείνουν τα μεγάλα κόμματα για το μέλλον του τόπου; Αλλά, βέβαια, αν το ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχει πρόγραμμα, και κατεβαίνει ουσιαστικά με τα ίδια λόγια που κατέβηκε και στις προηγούμενες εκλογές δε συμφέρει και πολύ μια συζήτηση για προγράμματα.

Αντίθετα, συμφέρει η ανάδειξη εσωκομματικών προβλημάτων στο ΠαΣοΚ. Ακόμα και τώρα που ολόκληρο το κατεστημένο καταρρέει υπό το βάρος των αποκαλύψεων η συζήτηση γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στο αν ο Βενιζέλος θα κάνει όμιλο ή όχι.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η σύνταξη των θέσεων του ΠαΣοΚ, ένα νέο πρόγραμμα που συνθέτει και δημιουργεί ένα νέο ΠαΣοΚ. Αλλά από ποιον να γίνει είδηση; Από αυτούς που καλούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί την επομένη των εκλογών;

"Το ΠαΣοΚ έχει πολλά προβλήματα" λέει κόσμος. Το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να περάσει τίποτα από τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία καθοδηγούν την ενημέρωση εκεί που αυτά θέλουν, λέω εγώ.

Η ψυχική ανωριμότητα του Βαγγέλη του Βενιζέλου να παραδεχθεί ότι δε βγήκε πρόεδρος γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να αναδειχτούν εσωκομματικά προβλήματα τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση που έχει ποτέ βρεθεί.

Από ό,τι φαίνεται έχει γίνει συναλλαγή. Οι νταβατζήδες, με τους οποίους ο Σημίτης αλλά και ο Παπανδρέου δεν συναλλάχθηκαν, μάλλον τα έχουν βρει με την εξουσία. Έτσι, συμφέρει η αποσταθεροποίηση του ΠαΣοΚ, η απαξίωσή του και η απόκρυψη σκανδάλων που "αγγίζουν" τον Πρωθυπουργό.

"Μα το ΠαΣοΚ δεν είναι ικανό", λέει μερίδα του κόσμου. Από πού αντλείτε αυτή την πεποίθηση; Από τα Μέσα Ενημέρωσης, λέω εγώ. Τα οποία ενδεχομένως να τα παίρνουν χοντρά. Και να τρέμουν στην ιδέα του απρόβλεπτου και ανεξάρτητου Γιώργου Παπανδρέου.

"Είναι λίγος ο Παπανδρέου". Είναι; Γιατί εμένα μου φαίνεται πραγματικός Παπανδρέου. Αλλά τα ίδια δε λέγανε μερικοί και για τον Σημίτη; Λίγο τον ανεβάζανε, Γερμανό τον κατεβάζανε.

Τώρα αποδεικνύεται ποιοι είναι πραγματικά λίγοι, ποιοι είναι ανίκανοι, ποιοι κάνουν το κράτος ιδιοκτησία τους, ποιοι είναι ανήθικοι και επικίνδυνοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΡΘΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ. Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΤΗΣΗ ΤΗΣ) ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ -ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ )ΤΟΣΟ ΑΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΕΣΤΩ Κ ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΗΔΗ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ. ΜΟΝΕΥ MAKES THE WORLD GO ROUND... UNFORTUNATELLY...

Ανώνυμος είπε...

sorry gia tis anorthografies...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κρύβουμε τίποτα!!!!!

patato151.blogspot.com

Λέμε την αλήθεια για το DVD!!!

Παίζει και μεγάλη προσφορά!!!!