Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Boys will be boys...


Ολοκληρώθηκε σήμερα το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φετινή πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Φαρμακευτική, μια ομάδα αρκετά δυνατή αλλά και αρκετά επιθετική. Από ό,τι φαίνεται όμως, η επιθετικότητα απέδωσε, παρά τους μικροτραυματισμούς.

Σε γενικές γραμμές το φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλό. Δόθηκε η δυνατότητα σε πάρα πολλούς φοιτητές να περάσουν καλά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ποδόσφαιρο. Ο καιρός ήταν καλός. Το γήπεδο άνετο. Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους ρυθμούς της υπόλοιπης Αθήνας.

Η Ιατρική τα πήγε αρκετά καλά, αν και αποκλείστηκε λίγο πριν το τέλος. Δεν πειράζει όμως. Το ότι ήταν πρώτη στον όμιλό της ήταν πολύ σημαντικό. (Για να λέμε την αλήθεια, με πείραξε λίγο που αποκλείστηκε η Ιατρική. Θα την προτιμούσα Πρωταθλήτρια φέτος! Έθεσε όμως αρκετά ψηλά τον πήχη για του χρόνου!)

Το πάθος άφθονο, ακόμα και στους αγώνες που κύλησαν ήρεμα. Όσο να είναι, το ποδόσφαιρο ανεβάζει την αδρεναλίνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι ποδοσφαιριστές όλων (ή σχεδόν όλων) των ομάδων έβαλαν τα δυνατά τους και πολλές φορές υπερέβαλαν εαυτούς, με αποτέλεσμα μερικοί να τραυματιστούν και να τραυματίσουν άλλους, να απογοητευθούν και να ικανοποιηθούν, να ζητωκραυγάσουν και να λυπηθούν.

Μπορεί να μη μου αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα και να προτιμώ τα ατομικά σπορ, αλλά μετείχα στις αγωνίες και τις χαρές των παικτών. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους!

Υστερόγραφο: Είναι πολύ σημαντικό που το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει, μέσα από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, στους φοιτητές τη δυνατότητα να αθληθούν και να διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα. Ποδόσφαιρό, πόλο, τέννις, μέχρι και... aikido, πολλές δυνατότητες άθλησης για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται.

Όταν ήμουν εγώ στην Ιατρική ούτε που ήξερα πως υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου της Σχολής. Ή πως το Γυμναστήριο παρέχει μέχρι και... κολυμβητήριο για τους φοιτητές! Όσοι φοιτητές λοιπόν ενδιαφέρονται, ας το ψάξουν στα websites των ιδρυμάτων στα οποία φοιτούν. Είμαι σίγουρος πως και άλλα Πανεπιστήμια πέραν του Καποδιστριακού προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: